Kortrijk wil een voltijdse Burgemeester

Onze stad groeit en bloeit. Maar er zijn nog heel wat uitdagingen die we moeten aanpakken. Een echt mobiliteitsbeleid bijvoorbeeld met aandacht voor voetgangers en fietsers, net alleen in woorden maar vooral in daden. Het is ook broodnodig dat er meer groene leefruimte in en rond de stad komt waar inwoners kunnen spelen, sporten en de natuur beleven. Er moet ook dringend werk gemaakt worden van een echt diversiteitsbeleid dat kansen geeft aan iedereen in onze stad. En ga zo maar door. Heel wat werk op de plank en daarover gaan de verkiezingen eind dit jaar hopelijk gaan.

Om al die uitdagingen aan te kunnen hebben we nood aan kwaliteitsvolle mensen in de Gemeenteraad en het Schepencollege die er voor de volle 100% voor gaan. Wat mij betreft hoort een cumulerende Burgemeester daar niet bij. Onze huidige Burgemeester combineert 2 voltijdse jobs (die van Burgemeester en die van Federaal parlementslid). Dat is misschien mogelijk als je Burgemeester bent van een kleine gemeente maar niet als burgervader van een stad als Kortrijk. Een echte Burgemeester moet voltijds bezig kunnen zijn met zijn of haar stad.

Politici die verschillende betaalde (voltijdse) mandaten cumuleren is een slechte gewoonte bij de traditionele partijen zoals bij de Open VLD van Burgemeester Van Quickenborne. Groen vindt dat het onmogelijk is om en een goed parlementslid te zijn en een goeie Burgemeester op het zelfde moment. Daarom willen we een Burgemeester die voluit kiest voor zijn of haar stad. Dat kan enkel en alleen als politici keuzes maken, parlementslid of Burgemeester. De tijd dat je gemakkelijk 2 belangrijke jobs kon combineren is voorbij. Welke Kortrijkzaan zou er naast zijn voltijdse baan nog een andere voltijdse baan bij willen nemen? Elk weldenkend mens weet dat zoiets onmogelijk is.

Hopelijk krijgen we na de verkiezingen eindelijk een Burgemeester die zich 100% wil bezig houden met onze stad. Want onze mooie stad en haar inwoners verdienen dat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s