Een fietspad voor de Moorseelsestraat?

Soms zijn de dingen zo simpel dat je ze niet direct ziet. Zo ligt er volgens mij een enorme opportuniteit halverwege de Moorseelsestraat. Naast depot 102 (de site Callens) ligt nog een behoorlijk lapje restgrond.

Iedereen die af en toe eens met de fiets door de Moorseelsestraat moet rijden weet dat ze onveilig en onaangenaam is om door te fietsen. De 30 auto’s die er dagelijks geparkeerd staan maken de baan te smal om als fietser veilig een bus of auto dubbel te kruisen.

En die auto’s hoeven daar eigenlijk niet te staan. Als we de restgrond aan site Depot 102 zouden inrichten als buurtparking dan kunnen we de parkeerplaatsen in de Moorseelsestraat (tussen KVK en Vlasbloemstraat) vervangen door een luxueus fietspad. Zeker als we de fietsdoorsteek aan de Euroshop ook zouden realiseren ontstaat er op die manier alweer een nieuwe veilige en aangename fietsverbinding.

De restgrond is voldoende groot om als buurtparking te fungeren, een oplossing te bieden voor een deel van het parkeerprobleem bij de KVK thuismatchen en kan ook gebruikt worden door bvb het stadspersoneel als park en ride parking voor wie werkt in het stadhuis. Voor de bewoners van de Moorseelsestraat zou er ook een grote collectieve afgesloten fietsstalling kunnen komen op het stuk grond.

Voila, een geweldig en simpel idee. Dat soort oplossingen zijn niet altijd mogelijk maar hier is het gemakkelijk implementeerbaar. En in ruil voor een luxefietspad en een buurtfietsstalling wil ik graag mee pleiten voor een extra parking. Als het maar ééntje is met een waterdoorlatende ondergrond en boompjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s