Een lage-emissie-binnenstad voor Kortrijk?

In Antwerpen gaan ze in 2016 van start met een lage emissiezone. Het is een deel van de stad waarin enkel nog ‘porperdere’ wagens mogen rondrijden. Op die manier stijgt de luchtkwaliteit en leefbaarheid van dat stadsdeel spectaculair. Gezonde lucht is van belang in functie van het aantrekkelijk maken van de tad als leefplek, is van belang voor de gezondheid van inwoners en bezoekers en zal ook gewoon moeten om te voldoen aan de EU-reglementering ter zake.

Als we in Kortrijk willen kiezen voor een leefbare binnenstad, de gezondheid van de inwoners/bezoekers en voor het milieu dan biedt het invoeren van een lage emissiezone in Kortrijk een enorme kans. De stad zou er voor kunnen kiezen om in eerste instantie de zone binnen de binnenring (R36) om te vormen tot lage emissiezone. Als de possitieve bijwerkingen voor iedereen duidelijk zijn zou de zone dan in 2e instantie vergroot kunnen worden tot het volledige gebied binnen de R8.

Door de keuze voor een lage emissiezone gaat de omschakeling naar duuurzamere wagens sneller, kiezen meer mensen voor het openbaar vervoer, stijgt de luchtkwaliteit en kan de leegstand in de stad aangepakt worden want dan wordt de binnenstad opnieuw aantrekkelijk als woonplek.

Alleen maar voordelen dus. En nu: actie!

PS: Wie meer wil weten over hoe het in Antwerpen werkt kan hier terecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s