Brief aan bedrijfswagen-Bart

Beste Bart,

Ik schrijf je deze brief als jonge papa. Je hebt gisteren namelijk met één pennentrek (of persbericht) mijn 2 zonen en zo veel andere mensen nog maar eens 5 jaar verlenging gegeven in de gesubsidieerde aanval op hun longen. Net op het moment dat de kinderafdelingen van onze ziekenhuizen vol liggen met kinderen met luchtwegeninfecties – waarvan elke ernstige dokter het oorzakelijk verband met luchtvervuiling zal bevestigen – hou jij voet bij stuk: er komt geen aanpassing aan de subsidiëring van bedrijfwagens.

Net op het moment dat zowat elke sociale organisatie, elke overheid en elk gezin in dit land moet besparen en subsidies inleveren stel jij 1 categorie vrij: de bedrijfswagens. Mag ik dat, als jonge papa, onbegrijpelijk vinden? We krijgen internationale prijzen omdat we een beleid voeren dat terrecht het etiket anti-ecologisch krijgt, we leven -aantoonbaar -minder lang in jou Vlaanderen door de slechte luchtkwaliteit en de files worden elke dag langer.

Weet je Bart, ik prober mijn kinderen het concept van het voortschrijdend inzicht mee te geven. We nemen ons levenlang beslissingen en we doen dat op basis van de inzichten die we hebben op dat moment. Inzichten die kunnen veranderen en je zo tot betere beslissingen brengen. Het is dat voortschrijdend inzicht dat ons als samenleving vrede, welvaart en vooruitgang heeft gebracht. Ik wil het je graag aanbevelen, dat voortschrijdend inzicht. En als een kind het kan…

Een bezoek aan de pediatrische afdeling van een ziekenhuis in je buurt, een goed gesprek met een mobiliteitsdeskundige of een zoveelste verloren uur in de file. Het zijn zaken die je zouden kunnen bewegen tot voortschrijdend inzicht. Daar zouden de inwoners (jong en oud), de economie, de mobiliteit, de gezondheid en de longen van mijn zonen je dankbaar voor zijn. Het is nog niet te laat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s