En toen kregen de besparingen een gezicht

Gisteren kregen ze in de Ambrassade te horen wie er, door de onredelijke besparingen van 20% door de rechts conservatieve regering Bourgeois, ontslagen werd. De procenten waarin besparingen tot dan werden uitgedrukt kregen plots een gezicht. Gezichten van jonge ouders, van gewone mensen die braaf hun huis aan het afbetalen zijn, …gewoon hardwerkende Vlamingen eigenlijk.

Unizo topman Karel Van Eetveld kan tevreden zijn. 8 mensen minder die zijn belastinggeld verkwanselen aan het versterken van de stem van kinderen, jongeren en hun organisaties, 8 mensen minder die mee bouwen aan een beter jeugd(werk)beleid in Vlaanderen.8 mensen ook die elke dag meebouwden aan dat warme Vlaanderen. En beste Karel, het zijn ook 8 gezinnen die het plots met een half inkomen moeten doen.

Wat de rechts-conservatieven van Unizo en Voka samen met hun politieke vertolkers bij NVA, CD&V en VLD ook beweren, dit soort ontslagen zijn een politieke keuze. Ze zijn het gevolg van een politieke keuze om vervuilende bedrijfswagens te subsidiëren, de vermogenswinst van de rijken niet aan te spreken, notionele intrestaftrek te geven aan multinationals zonder tewerkstellingsgaranties, nieuwe F16 te kopen, maar ook door verkeerde investeringen te doen zoals U-place, de verbreding van de Brusselse en Antwerpse Ring, … en ga zo maar door.

En als de rede uitgeraasd is, dan blijven alleen de mensen over die hun job verloren. Mensen met een gezin, een huis, een leven. Een beetje zoals besparingen met een gezicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s