Wat als Kortrijk Wetteren wordt?

De treinramp in Wetteren zorgt voor heel wat problemen voor de buurtbewoners. Pas na 2 dagen kunnen mensen terug in hun huis, de gezondheid van de omwonenden kon niet worden gegarandeerd, er werd massa’s water vervuild, er vielen gewonden en zelfs een dode. Één ongeval met een chemisch transport was daarvoor voldoenden.

Maar wat was er gebeurd moest de trein geen chemische stoffen maar kernafval hebben vervoerd? Door Kortrijk rijden er af en toe ook van dat soort treinen. Treinen die ’s nachts kernafval van Nederland naar Frankrijk brengen. Moest een dergelijk ongeval gebeuren zouden we een kernramp mee maken. De hele stad (en regio) zou worden blootgesteld aan stralingen van het kernafval.

Dat er kernafval door mijn stad rijdt en zo de gezondheid van een hele druk bevolkte regio in het gevaar brengt is ongehoord. Kernenergie kan nooit 100% veilig zijn, denk maar aan Fukushima en Tsjernobil.

Daarom zou de nieuwe meerderheid beter actie ondernemen om deze transporten te verhinderen en zo hun primaire taak: de bevolking beschermen, in de praktijk omzetten. Marc Lemaitre die ondertussen schepenen is geworden heeft daar vroeger in de Gemeenteraad nog toe opgeroepen. We gaan zien of hij, nu hij schepen is geworden, die vraag zal waarmaken.

Ik hoop alvast dat de stad Kortrijk nu (sneller) tot actie zal overgaan om die gevaarlijke kerntransporten te verhinderen. Een mooie gelegenheid om zich te tonen als echte klimaatstad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s