Een nieuw park voor Bissegem én Heule.

De nieuwe meerderheid wil een park voor Bissegem. Dat is een geweldig idee want veel groen is daar niet. Ook het park van Heule willen ze onder handen nemen.

Dat eerste voornemen is een pak gemakkelijker dan het 2e. Door het volbouwen van de natuurlijke overstromingsgebieden van de Heulebeek zal het erg moeilijk zijn om van het park van Heule meer te maken dan een veredeld overstromingsgebied. De Heulenaars weten ondertussen dat er elk jaar meer overstromingen van het park zijn. Daarom denk ik dat voorlopig het ‘beheersen’ van die overstromingen in een zo mooi mogelijk park, het maximaal haalbare is. Maar er zal meer nodig zijn om de vele honderden nieuwe Heulenaars  voldoende ruimte te geven om ook kwalitatief te kunnen leven.

Één van de ideeën om extra groen te voorzien in Heule is het project ‘heerlijke heulebeek’. Al bijna 10 jaar zijn er plannen zijn, maar het blijft wachten op uitvoering… Ook in de uitbreiding van de Warande zijn ook enkele bomen extra aangeplant. Veel te weinig om de Heulenaars en Bissegemnaars de nodige ruimte te geven.

nieuw park Bissegem HeuleEr zijn dus vooral plannen en kleine schuchtere pogingen. Maar soit, het is een begin. Daarom wil ik vandaag het voorstel op tafel leggen om tussen Heule en Bissegem een nieuw park aan te leggen.  Op het stuk grond tussen de Zuidstraat (Bissegem) – Guido Gezellestraat (Heule) – Verkaveling Moorseelsestraat en de wijk Disgracht zou een mooi park van ca 4 ha kunnen komen. Op het kaartje kan je de nieuwe verkavelingen zien die de laatste jaren werden gebouwd (rood) en de plaats waar het nieuwe perk zou kunnen komen (groen).

Een park op die plaats leggen heeft heel wat voordeel:

        Zowel de inwoners van Bissegem als die van Heule krijgen een extra park in de buurt.

        Het nieuwe park kan ook voldoende groot (ca. 4Ha) zijn om de vele inwoners uit de druk-bewoonde noordrand van de stad op te vangen.

        Het park op die plaats aanleggen betekend ook dat de het waanzinnige plan om op die plek een mini-snelweg (N328) aan te leggen naar de archieven kan verhuizen.

Alleen maar voordelen dus. Hopelijk wil de nieuwe meerderheid dus een groot nieuw park en niet alleen voor Bissegem maar ook voor Heule. Een park op die plek zou beide (deel)gemeentes een stuk fijner maken om te wonen.

Advertenties

5 gedachtes over “Een nieuw park voor Bissegem én Heule.

  1. Matti, met de meeste zaken die je op jouw blog schrijft ben niet altijd 100% akkoord maar achter dit kan ik me wel scharen. Maar hoe kan je dit administratief geregeld krijgen? Het voorstellen is een zaak, het geregeld krijgen is ander paar mouwen…

  2. Dit is het mooiste voorstel ooit. !!!!! Een park ipv van de N328. Daar duimen wij op, bewoners van de GGlaan die al 35 jaar in de onzekerheid leven omtrent die baan.

  3. Ik woon ook in guido gezellelaan en het zou een serieuze meerwaarde betekenen voor de buurt en onze kinderen. Matti, welke stappen moet je nemen om dit in gang te zetten rekening houdend met de budgettaire beperkingen van de vele steden en gemeenschappen. Met een petitie kan je al veel in gang zetten.

  4. Gisteren, 11/05/2013 met enkele buren uit de G Gezellelaan bij Stefaan Declercq geweest. Die is echter niet geneigd de N328 op te geven. LEVE HET PARK !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s