Een nieuwe fietsbrug over de Leie

Soms is een idee al even goed als het eenvoudig is. Zo ook dit idee. Frans Ramon, Groen schepen in Kuurne lanceerde het idee vorig jaar eigenlijk al. Kort samengevat komt het hier op neer: laat ons een fietsersbrug over de Leie leggen ter hoogte van de R8. Op die manier krijg je een verbinding tussen de Gentsebaan en het jaagpad langs de Leie (kant Kuurne).

Vandaag moeten fietsers en voetgangers de Leie oversteken in Kuurne (nieuwe brug) of in Kortrijk (aan het Albertpark). Er ligt dus een behoorlijk grote afstand tussen beide bruggen. Door een extra fietsersbrug aan te leggen onder der R8 kunnen we een missing link leggen tussen Kuurne, Kortrijk en Harelbeke. Op die manier wordt het voor fietsers en voetgangers uit Kuurne, Kortrijk, Harelbeke, Hulste en Bavikhove een pak eenvoudiger en veiliger om bepaalde trajecten af te leggen met de fiets of te voet. Op die manier wordt Kortrijk een pak bereikbaarder voor fietsers en voetgangers uit de omliggende gemeenten.

Omdat er al een brug ligt (de brug van de R8) moet het relatief goedkoop kunnen om daar een brug te leggen. Je kan de nieuwe fietsbrug bevestigen aan de pijlers van de reeds bestaande brug van de R8 waar je als fietser niet op mag rijden.

Hopelijk kan deze brug er snel komen. Minister Crevits is ondertussen al een jaar aan het onderzoeken of het idee haalbaar is. Misschien kan de stadscoalitie samen met het gemeentebestuur van Kuurne samen eens navraag doen en een beetje druk zetten. Ik ben alvast helemaal fan van dit idee.

Advertenties

Een gedachte over “Een nieuwe fietsbrug over de Leie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s