Vlaamse Regering zoekt bos om te kappen

Soms zegt een beeld meer dan 1000 woorden. Bovenstaande grafiek maakt pijnlijk duidelijk dat er enkel geïnvesteerd wordt in bosuitbreiding als Groen mee in de regering zit. De andere partijen zeggen dan wel graag dat ze ecologie, duurzaamheid en bos belangrijk vinden, ze handelen er niet naar. Greenwaching heet dat, je groener voordoen dan je bent. In verkiezingstijd is plots iedereen voor het milieu en meer bos. Maar eenmaal ze besturen vergeten ze snel hun beloftes.

Twee sprekende cijfers uit de bosbarometer 2012:

– Om de 2 dagen wordt er in Vlaanderen een bos gekapt zo groot als een voetbalveld.

– van de 10.000 hectare bos die de Vlaamse overheid beloofde is niets in huis gekomen, integendeel deze regering heeft zelfs al een hectare minder dan toen ze er aan begon (nog 10.001 hectare te gaan dus).

Meer info kan je vinden in de bosbarometer van BOS+. In 2014 kunnen we de partijen die verantwoordelijk zijn voor dat beleid weg stemmen. Helaas is alleen Groen een garantie op effectieve bosuitbreiding. De andere partijen bewijzen elke dag opnieuw dat ze liever kappen dan planten. Bossen zijn belangrijk voor een samenleving: het is een plek met een waardevolle ecologische functie, een plek om te spelen en te leven als mens, bossen zorgen voor de luchtkwaliteit, … Niet onbelangrijk dus om het beleid opnieuw om te buigen. Ik kijk uit naar een Vlaamse regering die bossen plant liever dan ze te kappen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s