Kabul valt reuze mee volgens De Block

Met de regelmaat van de klok haalt Maggie de Block, staatssecretaris voor asiel en migratie, het nieuws. De laatste dagen was er veel te doen rond de uitwijzing van Parweiz. Een 20jarige jongen die als minderjarige zijn land ontvluchte, vloeiend Nederlands spreekt en goed geïntegreerd is.  Die laatste werd teruggestuurd naar Afganistan. Eerder maakte De Block na veelvuldig protest wel een uitzondering voor Scott Manyo. Het verschil tussen beide gevallen is helemaal onduidelijk. Enkel politieke motieven (angst voor NVA en Vlaams
Belang) kunnen enige verklaring geven…

Voor Belgen die een trip overwegen naar Afganistan geldt volgend reisadvies door Buitenlandse Zaken: Officiële reizen, zakenverblijven en niet-toeristische privé bezoeken moeten op zeer voorzichtige wijze overwogen worden. Daarnaast verblijven er op dit moment ook Belgische militaire in Afganistan in het kader van een NAVO-missie. De situatie in Afganistan is dus allerminst ‘normaal’ te noemen.  Wie daar nog niet van overtuigd is kan ik een korte rondgang op de websites van de verschillende kranten aanbevelen met de zoektermen ‘taliban’ of ‘Afganistan’. Weinig plaatsen op aarde waar ‘het land van melk en honing’ verder af is dan daar.

Naar zo’n plaats sturen wij jonge gasten die goed geïntegreerd zijn dus terug. Gevraagd naar een reactie daarop gaat De Block helemaal de dieperik in: ‘Ik zeg u: hier is het ook niet altijd een veilige situatie. U moet hier ’s avonds maar eens buitenkomen.’ Hoe wereldvreemd kan je zijn als mens om de situatie in België te durven vergelijking met die in Afganistan.  De video met de uitspraak kan je hier zien.

Onbegrijpelijk dat De Block met dergelijke uitspraken weg komt. Er zijn 2 opties: of ze is echt oerdom en gelooft zelf wat ze zegt (en dan is ze levensgevaarklijk op die post). Ofwel is ze gedreven door haar Open VLD ideologie die alles wat niet wit, Vlaams, liberaal en productief is het land uit wil zetten. Ook dan is ze een gevaar voor de samenleving.

Het is overduidelijk dat die vrouw geen dag langer kan blijven zitten als staatssecretaris. Als men bij Open VLD een menselijkere en warme samenleving voor staat dan moet men De Block vervangen door een iets intelligentere Open VLD staatssecretaris (zoniet is men akkoord met het door haar gevoerde beleid). Ook voor SP.a en VD&V geldt deze opmerking.  De Block laten zitten is je akkoord verklaren met haar asielbeleid. Helaas kijken de sossen en acw’ers de andere kant uit. Deelname aan de macht is voor hen zo veel belangrijker dan hun zogezegde streven naar een warme en rechtvaardige samenleving.

Het asiel- en migratiebeleid dat de huidige federale Regering voor staat is een aaneenschakeling van accidenten. Ouders met baby’s moesten het grootste deel van de winter buiten op straat slapen, honderden niet begeleide minderjarige vluchtelingen verblijven nog steeds in Brusselse hotels zonder enige vorm van begeleiding,… De schier oneindige lijst toont aan dat de klassieke tripartiete niet in staat is om een hedendaags antwoord te bieden op één van de belangrijkste uitdagingen van vandaag en morgen: het migratiebeleid. Of is de ambitie van het warme België alleen voor echte Belgen?

Mijn eerdere opiniestuk over de zaak Scott Manyo kan je hier lezen. http://www.mo.be/opinie/uitzetting-van-scott-manyo-morsen-met-talent

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s