Bim BAM Beieren

Zonet werd de uitslag van het referendum in Antwerpen bekend gemaakt. 35% (dus meer dan een derde) van de Antwerpenaren is komen opdagen. Duidelijk een voldoende deel van de inwoners is dus gaan stemmen. Over de legitimiteit van de uitslag kan je dus niet discussiëren. De uitslag is zonder twijfel erg duidelijk. Zes op tien (alé 59,24% voor de kwezels) van de kiezers zijn tegen het huidige tracé. Een overduidelijke meerderheid is dus tegen de voorgestelde plannen.Zekers als je weet dat het JA-kamp 15 miljoen Euro heeft gebruikt om de kiezers te bedriegen. Hopelijk zal de Vlaamse Regering dit democratische signaal niet negeren.

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) zei voor dit referendum dat er geen alternatief is. De bevolking vraagt duidelijk wel een alternatief. Het is dan ook erg logisch dat de Raad van Bestuur van de BAM ontslag  neemt en vervangen wordt door mensen die de puinhopen gaan opkuisen en wel bereid zijn om een alternatief te bekijken.

De Vlaamse Regering moet binnen enkele weken dan ook kiezen voor de burgers (ook al is er erg veel druk van de betonboeren en een deel van de havenlobby), het BAM-tracé afkeuren en een alternatief uitwerken.

Lang leve de brurgers!

Advertenties

2 gedachtes over “Bim BAM Beieren

 1. Matti,
  niet té enthousiast hé,
  59% van 35% = 21%
  21% van de antwerpenaren heeft nee gestemd, 14% van de antwerpenaren heeft ja gestemd.
  Maar liefst 65% van de antwerpenaren is niet geinteresseerd/ heeft geen mening/ kon of wilde geen tijd maken om te gaan stemmen.
  Ik denk dat ze bij cd&v en nva goed weten dat hun publiek bij die 65% of bij die 14% zit.
  Daarom vrees ik dat zij de opkomst zullen afdoen als onvoldoende en alsnog hun brug zullen doordrijven, misschien in een licht gewijzigde variant (een deel van de vraag luidt immers “…op het huidige voorziene tracé…”).
  De sp.a zal moeten tonen dat ze ballen aan hun lijf hebben en binnen de Vlaamse regering hun veto stellen tegen een brug.

 2. AANVULLING: Iedereen had de kans om te komen stemmen. De niet stemmers in het verhaal brengen is volledig irrelevant. Het is volgens zowat alle peilingen en onderzoeken duidelijk dat een 100% opkomst weinig verschil ging maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s