Beleidsgroep jeugd

Laat ik maar meteen aangeven van waar ik de mosterd heb gehaald: dit idee bestond vroeger in Kortrijk maar werd helaas afgevoerd. Co-management is niet voor iedereen wenselijk…

Het gaat over een “beleidsgroep jeugd”. In deze (maandelijkse) vergadering zitten de schepen van jeugd, alle jeugddienst medewerkers, coördinatoren BKO, coördinatoren jeugdcentra, het diensthoofd welzijn en de jeugdraad(voorzitter). Alle belangrijke beslissingen jeugd passeren in dit orgaan. Zowel de politiek, ambtelijke en adviserende actoren zitten samen.

Wanneer deze toets een opschortende macht heeft wordt het jeugdbeleid bijna in co-management uitgevoerd. De groep heeft ook een belangrijke taak als “denktank” voor het stedelijk jeugdbeleid. Ook de informele momenten voor en na de vergadering hebben een goed effect op het jeugdbeleid.

De impact van de jeugdraad vergroot en door de directe dialoog kan de jeugdraad de zaken ook in een beter perspectief zien en redelijkerwijs handelen. Kortrijk heeft jaren met dit concept gewerkt en jammer genoeg werd dit afgeschaft. ik ben, vanzelfsprekend, voorstander van een hernieuwing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s