Bij een legalisering wint iedereen

In België zijn de hard drugs sigaretten en alcohol legaal. Bij deze alvast geen pleidooi om die zaken in het illegale circuit te stoppen. integendeel. Ik ben zelf nogal voorstander van het legaliseren van één sofddrug:de cannabis. Daar zijn in mijn beleving enkel voordelen aan.

De laatste jaren was er nogal wat commotie over het THC gehalte van de cannabis op de Belgische markt. Een terechte bemerking is dat. Het THC gehalte bepaald het halucinogene effect van cannabis. Te veel, is zoals met alles, niet goed. wanneer we cannabis legaliseren kan de overheid aan kwaliteitscontrole doen (Net zoals ze doen bij de harddrugs Alcohol en sigaretten). Zo kunnen we ook situaties voorkomen zoals eerder dit jaar in Kortrijk waarbij enkele gebruikers in het ziekenhuis belanden omdat er glas werd vermengt in hun cannabis.

Voor de staat zelf is het grootste argument wellicht het feit dat de kweek en verkoop kan worden belast. Ik heb geen idee van de hoeveelheid die jaarlijks wordt geconsumeerd in België maar als we die hoeveelheid aan 21% belasten zou dat de staat héél veel opleveren.

Als laatste argument, waar ook de rechtse vrienden gelukkig van zullen worden, is er de politie inzet die nu wordt geschonken aan de bestreiding en die zou vrijkomen voor ander en nuttig politiewerk.

Ik stel, integendeel met het Nederlandse gedoogbeleid, een echte legalisering voor. Zoals hierboven beschreven een verhaal waar iedereen aan wint. Niet in het minst de gebruikers die nu verplicht de illegaliteit in moeten duiken.

Advertenties

Een gedachte over “Bij een legalisering wint iedereen

  1. Ik word dan weetboer.

    Je vergeet nog een 50% aan akzijns er booven op te doen.

    En wat met de in Belgie en Nederland al even gedoogde xtc die op zich niet gevaarlijker is bij sporadich gebruik?
    Wat met cocaine dat nu sterk in opmars is? Bij okasioneel gebruik niet verslavend en minder verslavend dan sigareten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s